Onze bieren

Wevers Winter

Brouwen en weven zijn in Geldrop nauw verbonden met elkaar. Brouwerij Nijver is gevestigd in het pand dat ooit toebehoorde aan de textielfamilie Van de Heuvel. Heel toevallig was deze familie, voordat zij in de textiel terecht kwamen, een brouwersgeslacht. Geldrops enige echte brouwerij heeft een speciaal bier gebrouwen voor in de koude wintermaanden: “Wevers Winter”.

In de 19e eeuw werkten de wevers 6 dagen per week, 12 uur per dag in de Geldropse wollenstoffenfabrieken. Wanneer de dagen korter werden en het welverdiende loonzakje binnen was, dronk men een Wevers Winter. Zo gaat het verhaal op het etiket. Natuurlijk bestond er in die dagen geen Wevers Winter. Wel brouwde Brouwerij Cambrinus, destijds gevestigd in de Molenstraat, tot 1920 speciaalbieren zoals Geldropsch Bruin, Dogbier en Cambrinus dubbel, die ongetwijfeld door wevers werd gedronken. Tegenwoordig zijn de arbeidsomstandigheden veel beter en hoeft men niet meer te drinken om de misère even te vergeten.

Tripel Carlo

Carlo hield van de karakteristieke trippelsmaak. Hij heeft dit bier mee gebrouwen, gebotteld, geproefd en goedgekeurd. In het bier zit echt kraanwater gewonnen uit de grote heide. Daarnaast is er Geldropse honing van imker Jan Scharroo in verwerkt.

Ingrediënten: Geldrops kraanwater gewonnen uit de Groote Heide, Pilsmout (83,5%), Tarwemout (14%), Honing (2,5%), diverse soorten hopbloemen, gist en suiker voor nagisting op fles.

Drinktemperatuur 8-10° C.

Citaat van Carlo uit november 2015: "Receptuur is met passie en liefde samengesteld, immers brouwen is liefde".

Donkerbruin Vermoeden

Het is een dubbel van 7%. Er wordt gebruik gemaakt van hetzelfde type mout als het bier Rochefort.

Ingrediënten: Geldrops kraanwater gewonnen uit de Groote Heide, Pilsmout (78%), Tarwemout (15,5%), Special B-mout (6%), Chocolademout (0,5%), diverse soorten hopbloemen, gist en suiker voor nagisting op fles.

Drinktemperatuur 8-10 ° C.

Geldrops Blond

Een tarwebier van 5% dat bedoeld is om er wat meer van te kunnen drinken. Laag in alcohol, vrij droog en gebaseerd op Kolschbier. Een Duits bier type dat van oorsprong uit de omgeving van Keulen komt. 

Ingrediënten: Geldrops kraanwater gewonnen uit de Groote Heide, Pilsmout (70%), Tarwemout (30%), diverse soorten hopbloemen, gist en suiker voor nagisting op fles.

Drinktemperatuur 6-8 ° C.